Venemaa olümpialootus jätab Tour de Ski vahele: jälgijad mõtlevad, kas ma olen rase

Postimees Sport
Copy
Veronika Stepanova.
Veronika Stepanova. Foto: Gian Ehrenzeller/EPA/Scanpix

20-aastane suusatalent Veronika Stepanova peab täna Lenzerheides algava Tour de Ski toidumürgituse tõttu vahele jätma. Venelanna pakkus, et võib-olla jääb tema sotsiaalmeedia jälgijatele mulje, nagu ta oleks rase.

Viimased nädalad enne suurvõistlust Itaalias kõrgmäestikulaagris olnud Stepanova teatas vaid päev enne Tour de Ski algust, et on sunnitud siiski võistlusest tervisemurede tõttu loobuma. «Mul on toidumürgitus. Minu jälgijad mõtlevad, kas ma olen rase. Ma ei ole. Praegu küll tunnen, et ajab iiveldama,» kommenteeris venelanna Sport Expressenile.

Kuigi Tour de Skil osalemine olnuks noore suusatähe jaoks oluline verstapost, siis ta ise sellest loobumist väga raskelt üle ei ela. «See võistlus poleks mulle sel talvel eriti tähtis olnud. Kõik mõtted on suunatud olümpiale,» lisas Stepanova.

Instagramis väga aktiivselt tegutsev Stepanova on varem öelnud, et talle on tekitanud meelehärmi Skandinaavia poolehoidjad, kes kirjutavad talle segaseid sõnumeid. «Nad kommenteerivad minu välimust ja kutsuvad mind kohtingutele. Nagu päriselt?» väljendas ta varem oma üllatust.

Stepanova on üks lootustandvamaid noorema põlvkonna suusatajaid. Enne jõule toimunud Davosi MK-etapil sai ta oma esimese esikümne koha, kui lõpetas 10 km vabatehnikasõidu 10. kohal. Detsembri alguses Lillehammeris toimunud etapil tuli ta ankrunaisena esimesena üle finišjoone naiste teatesõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles