Ogier’ rallikarjäär algas kõigest 20-eurose eelarvega

Postimees Sport
Copy
Julien Ingrassia (vasakul) ja Sebastién Ogier.
Julien Ingrassia (vasakul) ja Sebastién Ogier. Foto: JULIEN DE ROSA/AFP/Scanpix

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Ogier jätkab küll MM-sarjas sõitmist ka 2022. aastal, kuid sisuliselt terve karjääri kestel tema kaardilugejana töötanud Julien Ingrassia otsustas karussellilt maha astuda. 42-aastane prantslane meenutas, et teekonda rallimaailmas alustati sisuliselt nullist, taskus oli neil ainult 20 eurot.

Ogier’ rallikarjäär algas 2005. aasta sügisel, mis ta võitis Prantsusmaa autospordiliidu korraldatud noorte katsevõistluse ning sai 2006. aastal osaleda kohalikus rallisarjas. 2008. aastal tegi ta esimese stardi MM-sarjas ning edasine on juba ajalugu.

Tänavusega lõppes aga Ogier' ja Ingrassia 15 aastat kestnud koostöö ning mõlemad mehed avaldasid isegi natuke imestust, et pea terve selle aja suudeti sõita sisuliselt tippkonkurentsis. «Tegime ka paar avariid, aga kas kujutate ette sellist stabiilsust 15 aasta jooksul?» jättis Ingrassia küsimuse õhku?

Oma karjääri DirtFishile meenutanud Ingrassia avaldas, et meeste karjäär algas sisuliselt tühjade pihkudega. «Alustasime nullist. Meil oli 20 eurot (Prantsusmaa noorteprogrammi osalustasu – toim), et teekonda alustada. Seda on hea meenutada ja noortele öelda, et te saate hakkama. Peate sellesse uskuma, tööd tegema ja see on võimalik,» innustas Ingrassia noori.

Ogier sõidab 2022. aastal Toyota meeskonnas kaasa valitud MM-rallidel, esimese stardi teeb ta jaanuaris Monte Carlos. 38-aastase Ogier’ kaardilugejaks saab Benjamin Veillas, kes seni on tema kõrval istunud vaid testisõitudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles