Red Bullist minema löödud prantslane tahab kohta tagasi

Karl Mihkel Eller
Copy
Pierre Gasly.
Pierre Gasly. Foto: Antonin Vincent/LPS via ZUMA Press/Scanpix

2019. aastal pool hooaega Red Bulli meeskonnas Max Verstappeni kõrval sõita saanud prantslane Pierre Gasly tahab 2023. aastaks taas energiajoogifirma esindustiimis sõita.

Alates 2017. aastast F1 sarjas sõitev Gasly on Red Bulli juuniortiimi kasvandik ning sõitnudki nende meeskondades AlphaTauris (kunagine Toro Rosso) ja Red Bull. Järgmisel aastal alustab ta kolmandat järjestikust hooaega AlphaTauris ning on andnud mõista, et tema siht on tõusta tagasi tipptiimi ehk hõivata Sergio Perezi koht.

«Ma olen veel noor, olen 25-aastane. Minu eesmärk on olla nimekirjas esimene, kui otsitakse järgmist pilooti,» ütles lõppenud hooajal üheksanda koha saanud Gasly GPFans leheküljele. Ta lisas, et kõik temast ettepoole jäänud sõitjad said kasutada paremaid vormeleid.

«Red Bull on minu prioriteet, kuid 2022. aastal jätkavad nad Sergio Pereziga. Meil oli vestlus 2023. aastast, võib-olla tekib siis minu võimalus, aga jätkame läbirääkimistega järgmisel aastal,» lootis Gasly.

Lõppenud hooajal Red Bulliga liitunud Perez suutis Verstappenile olla ideaalne tiimikaaslane, kes aitas hollandlase esimese MM-tiitlini. Varem Verstappeni kõrval olnud Red Bulli juuniorid, nagu Gasly ja Alex Albon ei saanud ülesandega hakkama. Muide, Perez on nö programmiväline sõitja ehk pole varem Austria energiajoogigigandi priskest rahakotist toetust saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles