Hamburgi klubijuht selgitas, miks Kotsar ei liitunud Euroliiga tipptiimiga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar (palliga) tegi pühapäeval järjekordse särava partii.
Maik-Kalev Kotsar (palliga) tegi pühapäeval järjekordse särava partii. Foto: Felix Schlikis via www.imago-images.de/Scanpix

Eelmisel nädalal lõi Eesti korvpalliskeenel kihama uudis, et Euroliiga tippklubi Istanbuli Fenerbahce oli väga huvitatud Maik-Kalev Kotsari palkamisest. Nüüd avas veidi tausta Hamburg Towersi meeskonna juht Marvin Willoughby. 

Väidetavalt oli 2017. aasta Euroliiga meister valmis Kotsari eest lauale käima ligi 200 000 eurot. Kuna meie mehe lepingus aga hooaja keskel lahkumise klauslit sees polnud, lükkas Willoughby pakkumise suurema kõhkluseta tagasi. 

Marvin Willoughby.
Marvin Willoughby. Foto: Torsten Helmke via www.imago-images.de/Scanpix

«Meil on oma eesmärgid, milleni tahame jõuda. Maik tahab neid sihte koos meiega täita,» andis Willoughby Morgenpostenile lühikese, ent konkreetse selgituse.

Alles kolmandat hooaega Saksamaa kõrgliigas mängiv Hamburg on teinud lühikese ajaga väga head tööd. Eelmise hooajaga teenis Euroliigast lepingu Kameron Taylor, kes liitus Tel Avivi Maccabiga. Ilmselt ootab sarnane tee ka Kotsarit. 

«See on osa meie klubi arengust,» märkis Willoughby.

Tiimijuhi sõnu kinnitas pühapäevane liigamäng. Kotsar oli endale omaselt aktiivne, efektiivne ja isukas, vedades Hamburgi 104:82 võidule Giesseni üle. Keskmängija panustas 16 punkti ja 5 lauapalliga, kuid eriti märkimisväärne on tõik, et tema platsil olles (22 minutit, 31 sekundit) jäi võistkond lausa 37 punktiga plussi. 

Muide, koondise peatreener Jukka Toijala ütles, et tema jaoks polnud Fenerbahce huvi Kotsari vastu sugugi üllatav ja sealt võib tulevikus veel midagi välja kooruda. Lisaks uuris Türgi tippklubi ka teise eestlase kohta. Ja meie korvpallurite vastu tuntakse huvi ka NBAst... 

Pikemalt loe juba SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles