Transsportlased võivad Eestis võistelda (3)

Christopher Krutto
Copy
Uusmeremaalannast Laurel Hubbardist sai tänavu esimene transsooline sportlane, kes on võistelnud olümpiamängudel. Teoreetiliselt võiks ta võistlustulle asuda ka Eestis peetavatel tõstmisvõistlustel.
Uusmeremaalannast Laurel Hubbardist sai tänavu esimene transsooline sportlane, kes on võistelnud olümpiamängudel. Teoreetiliselt võiks ta võistlustulle asuda ka Eestis peetavatel tõstmisvõistlustel. Foto: Foto: Mickael Chavet/Scanpix

Transsooliste sportlaste võistlemine naiste hulgas tekitab furoori, aga näiteks Eestis ei takista midagi neil võistlemast.

Viimase nädala jooksul on USAs andnud palju kõneainet transsooline ujuja Lia Thomas, kes on naiste seas võistlema asudes näidanud kiiret minekut ja ujunud Pennsylvania ülikooli rekordi 200 (182,88 m) ja 500 (457,2 m) jardi vabaltujumises. 

Selleks et naiste seas võistlema hakata, pidi Thomas läbima hormoonravi, millega pärsitakse testosterooni hulka organismis. Eestis tulnuks tal läbida samasugune protsess, sest riiklikul tasandil meil eraldi transsooliste sportlaste võistlemine reguleeritud ei ole ja seetõttu kehtivad rahvusvaheliste alaliitude reeglid.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles