Raha pole probleem: «õige» Ronaldo lõi muretult 7,7 miljonit letti

Postimees Sport
Copy
Ronaldo Luis Nazario.
Ronaldo Luis Nazario. Foto: Marco Alpozzi/Zumapress.com/Scanpix

Oma lapsepõlveklubi Cruzeiro enamusosaluse soetanud Brasiilia jalgpallilegend Ronaldo (Luís Nazário de Lima) pidi tegema veel ühe suure väljamineku, ent see teda sugugi ei kõigutanud. 

Pigem kogenumate vutisõprade seas «õigeks» Ronaldoks kutsutav endine ründeäss ostis kuu alguses 62,5 miljoni euro eest 90 protsenti Cruzeiro osakutest. Aga lisandus veel üks ootamatu kulu: klubi oli FIFA-le võlgu 7,7 miljonit eurot. 

«Ronaldo maksab selle ära. Teoorias on see alaliidu võlg, aga tuleb igal juhul tasuda, sest muidu ei saa me tuleval hooajal mängida. Ronaldo ja mina tahame head teha tulemust, seega soovime igasuguseid sanktsioone vältida,» selgitas Cruzeiro president Sergio Santos Rodriguez.

Septembris 45. sünnipäeva tähistanud Ronaldo alustas profikarjääri Cruzeiros 1993. aastal. Pärast üht hooaega kodumaal liitus ta Hollandi klubi PSVga. Edasi kandsid tiivad juba Barcelonasse, Milano Interisse, Madridi Reali ja AC Milani. Üks läbi aegade paremaid ründajaid lõpetas karjääri 2011. aastal Corinthiansis.

Kuigi Ronaldo karjäär lõppes üsna varakult, tõestab ainuüksi antud uudis, et rahaga oskab ta ümber käia. Endine vutistaar on edukaid äritehinguid sõlminud varemgi. Näiteks on tal enamusosalus ka Hispaania jalgpalliklubis Valladolidi Real. 

Lisaks edukale klubikarjäärile tuli Ronaldo kahel korral Brasiiliaga maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles