Omikrontüvi sundis juba alanud MMi tühistama

Christopher Krutto
Copy
Rogers Place'i areen, kus peeti juunioride jäähoki MMi kohtumisi.
Rogers Place'i areen, kus peeti juunioride jäähoki MMi kohtumisi. Foto: JASON FRANSON/SCANPIX

Koroonaviiruse omikrontüvi korraldab maailmas paksu pahandust. Viiruse leviku tõttu jäeti ära Kanadas juba käinud juunioride jäähoki MM.

Rahvusvaheline jäähokiliit IIHF andis eile kodulehe vahendusel teada, et viiruse leviku tõttu tuli turniir vahele jätta. Otsuses mängis rolli Covid-19 meditsiiniline grupp, mis koostöös IIHFi meditsiinikomiteega jõudis valusa otsuseni.

Otsus sündis pärast seda, kui Venemaa koondislase positiivse koroonaproovi tõttu jäeti ära Venemaa-Slovakkia kohtumine. Tegu oli juba kolmanda mänguga, mis turniiril positiivse koroonaproovi tõttu ära jäeti. Varem olid samal põhjusel jäänud ära Šveitsi ja USA kohtumine ja Soome ning Tšehhi mäng.

«Tulime siia turniirile täieliku enesekindlusega, et paika pandud Covid-19 protokollid tagavad turvalisuse. Aga omikrontüvi kiire levik sundis meil neid pea kohe muutma. Nende hulka kuulusid igapäevased testimised ja positiivsete proovidega meeskonnad määrati karantiini. Tegime endast kõik, et võistlus õnnestuks, aga kahjuks ei olnud see piisav,» rääkis IIHFi president Luc Tardif.

Juunioride MM sai alguse 26. detsembril ja pidanuks kestma 5. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles