Rahumägi oli aasta naissportlase valimise järel kriitiline: pisike provints ei tunne oma maailma kangelasi (5)

Christopher Krutto
Copy
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Mihkel Maripuu

Eile valiti Eesti aasta naissportlaseks Tokyo olümpial vehklemises individuaalse pronksi ja võistkondliku kulla võitnud Katrina Lehis, kuid kõik ei ole tulemusega rahul.

Ettevõtja ja Eesti karate föderatsiooni president Jaanus Rahumägi võttis Twitteris sõna ja oli pettunud, et valituks ei osutunud tennisist Anett Kontaveit, kes tänavu esmakordselt murdis maailma esikümnesse.

«See, et Kontaveitist ei saanud aasta naissportlast, on väga mannetu lugu. Inimene lõhub rekordeid aasta läbi, iga nädal. Kogu maailm istub televiisorite ees ja elab kaasa, aga «võidab» vehkleja. Pisike provints ei tunne oma maailma kangelasi,» kirjutas Rahumägi.

Temale sekundeeris jäähokimängija Robert Rooba. «100 protsenti nõus Sinuga, Jaanus! Nii nagu ei osata Anetti edu perspektiivi panna, ei osata ka läbi aastate parimate meeskonnasportlaste läbilööki sellel «konkursil» hinnata…» sõnas Rooba.

«Kui EOK president on mees, kes külvab erinevate naistega maa ühtlase kihina lapsi täis, käib võlupendlaga mööda riiki, käsib avalikult noortel meestel igal hommikul pihku lüüa ja enamus spordijuhte on valmis raha saamise nimel pükse alla laskma, pole vist paremat oodata,» vastas Rahumägi teravalt.

Kontaveit kaotas lõpuks Lehisele vaid ühe punktiga. Kusjuures Rahumäe juhitud karateföderatsioon hääletas samuti parimaks naissportlaseks Lehise, kelle järel tulid maadleja Epp Mäe ja ujuja Eneli Jefimova. Kontaveit sai neilt neljanda koha punktid.

 
 
 
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles