Sotši olümpia mäesuusaradadel valitseb täielik segadus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki lumesahad töötasid Roza Hutori kuurordis väsimatult, ei suudetud rada tänaseks treeninguks ette valmistada.
Ehkki lumesahad töötasid Roza Hutori kuurordis väsimatult, ei suudetud rada tänaseks treeninguks ette valmistada. Foto: SCANPIX

Laupäeval peaks 2014. aasta taliolümpiamängude paigas Sotšis toimuma naiste kiirlaskumise MK-etapp, kuid siiani pole õnnestunud läbi viia ühtegi täistreeningut.

Ööl vastu tänast sadas Roza Hutori mägedes palju lund, kuid hommikul oli seda rajalt koristamas liiga vähe töötajaid. Nädalavahetuseks on olümpia peaproovi rolli täitvaks võistluseks rajale tööle toodud vaid 200 inimest – tavaliselt tegutseb MK-etappidel vähemalt poole rohkem abilisi.

Orupõhjas oli küll hommikul tihe udu, ent rajale see ei kerkinud. Tänane treening lükati aga ikkagi esmalt tunni aja võrra edasi ja jäeti siis täiesti ära. «Nähtavus on korralik, aga lund on palju,» kommenteeris suurslaalomi valitsev maailmameister Tina Maze olusid AP-le. «Korraldajatel on vaja kõvasti tööd teha, kuid mulle räägiti, et praegu ei olevat mäel mitte kedagi. Loodetavasti suvatsevad nad ikka üles ärgata.»

Reedel peaks toimuma kolmas ja viimane treening enne laupäevast kiirlaskumist ja pühapäevast alpi kahevõistlust. Eile toimunud esimesel treeningul kästi suusatajatel enne raja kahte suuremat hüpet hoogu maha võtta. Seega pole rada kordagi täiskiirusel läbitud, MK-reeglite järgi tuleb aga enne kiirlaskumisvõistlust vähemalt üks täispikk treening kindlasti läbi viia.

Sotšis viibivatel sportlastel pole aga siiani täit selgust isegi selles, kas eilne sõit läks üldse treeninguna arvesse või mitte. «Ma ei teagi, mis eile toimus,» sõnas Maze. «Minu meelest ei olnud see igatahes korralik treening, sest pidime ju kiirust vähendama.»

Sama leidis MK-sarja mullune üldvõitja Maria Höfl-Riesch. «Minu meelest polnud see õige sõit, aga ei või kunagi teada, kuidas otsustatakse. Loodetavasti ei saja vähemalt lund juurde.»

Roza Hutori ülikiire ja jäine rada on juba suusatajatelt kõvasti kriitikat saanud. Eelmisel nädalavahetusel seal peetud meeste MK-etapil vigastas raskelt põlvemeniskit maailma karikasarja üldliider Ivica Kostelic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles