Kunagine korvpallikoondislane alustas koostööd kaitseväega

Postimees Sport
Copy
Kaitseväelased parandavad edaspidi Jõhvis oma pallimänguoskusi Reinar Halliku korvpallikooli treenerite juhendamisel. Meesteväe keskel on Jõhvi vallavanem Maris Toomel.
Kaitseväelased parandavad edaspidi Jõhvis oma pallimänguoskusi Reinar Halliku korvpallikooli treenerite juhendamisel. Meesteväe keskel on Jõhvi vallavanem Maris Toomel. Foto: Hardi Liuhka

Ida-Virumaal viiendat aastat tegutsev Reinar Halliku korvpallikool alustas koostööd kaitseväe 1. jalaväebrigaadi Jõhvi linnakuga: korvpallikooli treenerid annavad lisaks kohalikele noortele pallimängupisikut edasi nüüd ka ajateenijatele ja tegevväelastele.

Omanimelist korvpallikooli eestvedav endine Eesti korvpallikoondislane Hallik lausus, et Jõhvis on tegu esmakordse juhtumiga, kui üks eraklubi alustab kaitseväega koostööd. «Meil on ühine arusaam, et edukaks olemiseks on oluline kord ja meeskonnatöö,» põhjendas Hallik.

Rahul oli koostöö algusega samuti Jõhvi vallavanem Maris Toomel. Tema sõnul on saanud korvpall Jõhvis uue hingamise suuresti tänu Reinar Halliku korvpallikooli tegevusele. «Jõhvi spordihalli kogunenud saalitäis kaitseväelasi on hea näide sellest, kuidas toimib koostöö korvpallikooli, kaitseväe ja kohaliku omavalitsuse vahel,» kinnitas Toomel.

Kaitseväelastele jagab korvpallitarkusi lisaks Reinar Halliku korvpallikooli eestlastest treeneritele itaallane Alessio Landra, kes on muu hulgas töötanud abitreenerina saapamaa ühe kõrgliigaklubi abitreenerina ning juhendanud mitmeid tuntuid mängumehi.

Korvpalliga seitse aastat tegelenud reamees Nikita Libba kiitis uusi juhendajaid, öeldes, et nende asjatundlikkus hakkas kohe silma. «Nad olid väga avatud suhtumisega ja nende antud ülesanded olid professionaalsemad varem kogetust. Arvan, et minu füüsiline vorm ja tase tõuseb kindlasti,» kõneles ajateenija.

Reinar Hallik asutas omanimelise korvpallikooli 2017. aasta kevadel eesmärgiga edendada Ida-Virumaa korvpalli ja viia see uuele tasemele. Korvpallitreeninguid korraldatakse mitmes eri omavalitsuses: Narvas, Toilas, Jõhvis ja Alutagusel.

Samuti õpetatakse korvpallimängu Viru vangla noortele kinnipeetavatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles