Sildaru suurim konkurent särab nii moelavadel kui ka koolipingis

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eileen Gu seadis endale kaks eesmärki – pääseda Stanfordi ülikooli ning osaleda olümpial. Esimese on ta juba täitnud ning teine täitub peagi.
Eileen Gu seadis endale kaks eesmärki – pääseda Stanfordi ülikooli ning osaleda olümpial. Esimese on ta juba täitnud ning teine täitub peagi. Foto: Sean M. Haffey/AFP/Scanpix

Kes on aastaid naiste freestyle-suusatamist valitsenud Kelly Sildaru troonile käpa peale pannud Eileen Gu? Ta on tõeline multitalent, kes vallutab paralleelselt tippspordile moelavasid. Ning kohe kindlasti ei olnud ta trennis, kui vanajumal mõistust jagas. 

Oma noore elu jooksu on Gu püstitanud endale kaks suurt eesmärki – pääseda Stanfordi ülikooli ning osaleda olümpia. Neist esimese on ta juba täitnud ning kavatseb õpinguid – tõenäoliselt rahvusvaheliste suhete erialal – alustada tuleval aastal. Kusjuures USA ülikoolide sisseastumisel kasutataval standardiseeritud akadeemilise taseme testil (SAT) sai ta 1600 võimalikust punktist 1580 – tegemist on väga tugeva tulemusega, milleks on suuteline vaid üks protsent testi sooritanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles