Kontaveit: mõistsin, et suudan palju rohkem kui arvan

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Eloga saatejuht
Copy
«Vaimsed nüansid loevad tippspordis väga palju,» ütleb psühholoogiat õppima läinud Kontaveit.
«Vaimsed nüansid loevad tippspordis väga palju,» ütleb psühholoogiat õppima läinud Kontaveit. Foto: Sander Ilvest

Anett Kontaveit räägib aastalõpuintervjuus Elo Mõttus-Leppikule, kuidas tal õnnestus esimese eestlasena tõusta maailma kümne parima tennisemängija hulka.

Palju õnne eduka aasta puhul! Mis muutis teid aasta teises pooles pea võitmatuks?

Suur aitäh! Raske öelda, mis see täpselt oli. See oli asjade kokkulangevus. Treeneri vahetus aitas leida uut ja positiivset energiat ja nii see minema hakkas, mäng mängu järel aina paremaks. Minu jaoks on tähtis, et kui ma astun väljakule, siis ma ei arva, et ma olen võitmatu, vaid iga kord algab mäng nullist. Kõiki vastaseid tuleb võita ja see on tähtis asi, millele keskenduda. See protsess, see tegevus on vaja ära teha seal väljakul, mitte mõelda, mis siis saab, kui ma võidan või kaotan.

Legendaarne treener Aita Põldma on teie kohta öelnud: Anetil on võidutahe, tapjainstinkt, soov ennast maksma panna. Kuivõrd täpne kirjeldus see on?

Väiksest peale on võitmine olnud minu jaoks väga tähtis. Väiksena ma alati jooksin igale pallile järele, upitasin ükskõik kuidas, mul oli vaja need punktid võita. See on väga suur osa minu iseloomust sellest ajast saati, kui ma väike olin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles