Norra talent tundis Tour de Ski'l häbi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Helene Marie Fossesholm.
Helene Marie Fossesholm. Foto: Matthias Schrader/Scanpix

Norra suusatalent Helene Marie Fossesholm oli väga pettunud pärast Tour de Ski teist osavõistlust Šveitsis ning ta ei varjanud enda emotsioone hiljem meediaga suheldes.

Tour de Ski teise osavõistlusena sõideti Lanzerheides 10 km klassikasõit. Suurte ootustega rajale läinud Fossesholm pidi leppima alles 59. kohaga. Kaotust kogunes võitjale lõpuks enam kui kaks ja pool minutit.

Klassikasõidu võitis soomlanna Kerttu Niskanen, kes tõusis ka Tour de Ski üldliidriks. Teise koha teenis rootslanna Ebba Andersson ja poodiumile kerkis veel venelanna Natalja Neprjajeva.

«Mul on häbi ja tunnen end väga halvasti. Ma ei suusatanud lihtsalt piisavalt kiire ega olnud vajalikul tasemel. Halvemaks teeb selle asjaolu, et ma ei tea, miks nii läks. Ma olen arvamusel, et täna suusatanuks iga sportlane maailmas minust kiiremini,» lausus Fossesholm pärast võistlust.

Üldarvestuses hoiab Fossesholm 56. kohta ning jääb Niskanenist 2.56 kaugusele. Tal on võimalus enda positsiooni parandada juba täna, mil suusatuur jätkub Saksamaal Oberstdorfis 10 km ühisstardiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles