Magnus Kirdi olümpiavõitjast konkurent: läksin pärast olümpiakulda paksuks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Neeraj Chopra.
Neeraj Chopra. Foto: BEN STANSALL/Scanpix

India odaviskaja Neeraj Chopra tõusis sel suvel tõeliseks rahvuskangelaseks, kui naasis Tokyo olümpiamängudelt kuldmedaliga. Temast sai riigi esimene kergejõustiku olümpiavõitja.

Uhke tiitliga kaasnes Choprale kodumaal ka meeletu tuntus. Teda premeeriti enam kui 1,7 euroga juba enne kui ta Indiasse jõudis naasta. Sportlane nautis kuulsust täiel rinnal.

«Ma olin väga kaua väga distsiplineeritult elanud ja seetõttu vajasin veidi puhkust. Ma sõin kõike, mida ihkasin ning ei hoidnud ennast pärast olümpiakulda üldse tagasi,» lausus Chopra, kes tunnistas, et võttis hoobilt 6 kilogrammi juurde ja muutus paksuks.

Treeningutele naasis Chopra alles detsembri alguses ning esimese 22 päevaga suutis ta kaalu vähendada 2 kg võrra. Enda sõnul tunneb mees, et on viimaks taas võimeline korralikult treenima.

«Esimesed päevad olid väga rasked. Mu keha valutas kõikidest võimalikest kohtadest ning seetõttu pidin meeletult pingutama. Olin väga väsinud, ent teadsin, et pean järjepidevalt treeningut jätkama. Peagi saan taas oda kätte võtta,» sõnas olümpiavõitja, kes seadis endale tänavu ka uhke eesmärgi.

«Pean enda tugevusi veelgi lihvima ning soovin viimaks 90 meetrit täis visata. See pole võimatu ülesanne,» lisas India vägilane, kelle isiklik tippmark on praegu 88.07.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles