Kontaveit osaleb enne Austraalia lahtiseid ülitugeval turniiril

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Tennisehooaja esimene suure slämmi turniir pole enam mägede taga. Meie esireketi Anett Kontaveidi (WTA 7.) kodulehe teatel mängib eestlanna enne Austraalia lahtiseid ühel turniiril.

Selleks on 10.-15. jaanuarini peetav Sydney Tennis Classic, mille auhinnafond on 500 000 USA dollarit. Kohal on väga tugev seltskond, sest maailma edetabeli 24 paremast naisest on end turniiriks üles andnud tervelt 19. Kas nad kõik ka väljakule jooksevad, pole mõistagi kivisse raiutud.

Kontaveidil on Sydneys praeguse seisu järgi viies asetus. Temast WTA pingereas eespool olijatest ei tule kindlasti mängima valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 2.) ja vigastatud tšehhitar Karolina Pliškova (WTA 4.).

Kui tennisekarussell oli mullu maakera kuklapoolel, jõudis Kontaveit Austraalia lahtiste soojendusturniiril finaali. Grampians Trophy tiitlilahing jäi aga korduvalt nihkunud ajakava tõttu mängimata, et see ei jääks Austraalia lahtiste algusele jalgu. «Mul on väga kahju, et meil ei lasta finaali mängida. See otsus tehti mängijatega konsulteerimata,» ütles Kontaveit toona Eesti ajakirjanikele.

Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 73.) osaleb enda kodulehe teatel Austraalia lahtiste eel kahel turniiril: 4.-9. jaanuarini toimuval Melbourne Summer Set 1'l (auhinnafond 239 477 USA dollarit, esimene asetus maailma 13. reket Naomi Osaka Jaapanist) ja Sydney Tennis Classicul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles