Väidetavalt külvasid Vene ja Tšehhi hokinoored lennujaamas pahandust: nad jõid, suitsetasid ja keeldusid maskidest (2)

Christopher Krutto
Copy
Venemaa juunioride noortekoondis.
Venemaa juunioride noortekoondis. Foto: Codie McLachlan/Scanpix

MMil osalenud Vene ja Tšehhi hokinoored eemaldati Kanadas lennukilt, sest mõned noorsportlased ei suutnud järgida reegleid.

Rootsi Rahvusringhäälingu ajakirjanik Marie Lehmann postitas ühismeediasse, et nii Tšehhi kui ka Venemaa hokimängijad jäid Calgaryst Frankfurti lennanud lennukilt reeglite rikkumise tõttu maha.

«Nad jõid, suitsetasid ja keeldusid mingil põhjusel maskide kandmisest,» kirjutas Lehmann Twitteris.

Tšehhi koondise mänedžer Otakar Cerny seletas Sport Ceska TV-le antud intervjuus, et nendega tegelikult probleeme polnud, vaid lennufirma pani nad sarnase riietuse tõttu venelastega ühte patta.

«See oli väga imelik olukord. Jõudsime Calgary lennujaama kolmetunnise varuga. Meie mängijad läksid suveniire ostma ja osad helistasid kodus ootavatele peredele. Samas nägime venelasi baaris istumas. Ma hoiatasin oma poisse varakult, et hoidku maske peas ja püsigu hajutatult.

Siis läksime lennukisse ja osad Vene koondislased ei järginud hügieenireegleid ning alkohol mängis ilmselt selles rolli. Üks Venemaa esindaja suitsetas isegi tunnelis enne lennukisse minekut. Mõned kaasreisijad kurtsid venelaste üle ja kogu lennuk evakueeriti,» seletas Cerny.

Tema sõnul aeti nad venelastega ühte patta, sest enne turniiri algust jagasid korraldajad kõikidele võistkondadele sarnased hallid Nike'i pusad. Samal lennul olnud soomlased pääsesid, sest nemad kandsid sini-valget riietust.

«Kuigi me seletasime Air Canada esindajatele 30 minutit, et meie sportlased ei rikkunud reegleid, siis nende otsust polnud võimalik muuta. Nad andsid meile hotelli ja piletid homsele lennule Frankfurti. Lisaks kinnitasid nad, et me ei pea venelastega samal lennul olema,» lisas Cerny.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles