Tippsportlane tunnistas, et isa kuritarvitas teda ka seksuaalselt (2)

Postimees Sport
Copy
Liliana Szilagyi.
Liliana Szilagyi. Foto: lilianaszilagyi/Instagram

Ujumise Euroopa meistrivõistluste hõbemedalist Liliana Szilagyi tunnistas, et isa väärkohtlest teda seksuaalselt, füüsiliselt ja mentaalselt aastaid. 25-aastane ungarlanna avaldus šokeeris ujumismaailma.

Liblikujumise spetsialist ja 2016. aasta EMi hõbemedalist Szilagyi ei suutnud pärast aastaid kestnud vaikimist enam tema kallal korda saadetud kuritegusid saladuskatte all hoida. «Pärast 25 aastat pean ma ütlema oma elu kõige karmimad sõnad. Pärast pikka võitlust ja kannatusi räägin ma sellest, sest see on tähtis,» teatas ungarlanna oma Instagrami lehel, vahendas Šveitsi ajaleht Blick.

«Mind on väärkoheldud lapsepõlvest alates. Järjepidevalt ja kujuteldamatult. Ta tegi seda siis, kui tahtis ning soovis minu peal võimu näidata. Olgu selleks siis kehaline karistamine, hirmutamine, armastusest ja tähelepanust ilmajätmine ja seksuaalne väärkohtlemine,» loetles ujuja patte, mida isa temaga tegi.

Szilagyi isa Zoltan on samuti endine ujuja ning naine tuli teemaga päevavalgele, et aidata oma nooremat õde Gerdat, kes elab jätkuvalt koos 54-aastase isaga koos. Tippujuja otsustas viis aastat tagasi aga isaga suhtluse lõpetada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles