PINGERIDA Kes oli aasta kõige guugeldatum sportlane? (1)

Postimees Sport
Copy
Google.
Google. Foto: Ralph Peters via www.imago-images.de/Scanpix

Maailma kõige enimkasutatud interneti otsingumootor Google avaldas, kes olid lõppenud 2021. aasta kõige enam guugeldatud sportlased. Üllatuseks troonis tabeli tipus Taani jalgpallikoondislane Christian Eriksen, kes kukkus suvel toimunud EM-finaalturniiril kohtumises Soomega pallimurule teadvusetult pikali.

Spetsialisti sõnul polnud aga Erikseni guugeldamises midagi imelikku. «Kogu Taani ja maailm oli Christian Erikseniga juhtunu pärast šokis. See oli ülemaailmselt suur uudis ja mõjutas inimesi, sest polnud pelgalt sport,» ütles Google’i Taani haru kommunikatsioonijuht Jesper Vangkilde Taani rahvusringhäälingule DR.

Enim guugeldatud sportlaste esikümme

1. Christian Eriksen (jalgpall)

2. Tiger Woods (golf)

3. Simone Biles (iluvõimlemine)

4. Emma Raducanu (tennis)

5. Henry Ruggs III (Ameerika jalgpall)

6. Neeraj Chopra (odavise)

7. Shohei Ohtani (pesapall)

8. Odell Beckham Jr. (Ameerika jalgpall)

9. Rafael Nadal (tennis)

10. Tyson Fury (poks)

Erikseni kohta otsiti enim infot matši ajal ja sellele järgnenud tundidel, sest infot mehe tervise kohta liikus vähe. Eriksen jäi õnneks elama ning tal on nüüd südamestimulaator. «Kui juhtub midagi nii ootamatut, siis hakkavad inimesed koheselt otsima kannatanu kohta lisainfot,» lisas Vangkilde.

Ka paljud teised tabelisse pääsenud sportlased kerkisid aasta jooksul esile mõne konkreetse sündmuse tõttu. Näiteks iluvõimleja Simone Biles’i etteastetest Tokyo olümpial räägiti rohkem tema mentaalsetervise probleemidest.

18-aastane Emma Raducanu tõusis lavale võite US Openi, Ameerika jalgpallur Henry Ruggs aga põhjustas purjus peaga avarii, kus hukkus noor naine.

Spordiklubide pingereas troonisid aga jalgpallimeeskonnad. Kümnest enim guugeldatud klubidest kaheksa on jalgpalliklubid. Lisaks said tabelisse veel üks NBA meeskond (LA Lakers) ja pesapalliklubi Bostoni Red Sox. Samas tuleb toonitada, et mõnedel suurklubidel on esindused ka teistel pallialadel, näiteks korvpallis.

Enim guugeldatud spordiklubid

1. Madridi Real (jalgpall)

2. Londoni Chelsea (jalgpall)

3. Pariisi Saint-Germain (jalgpall)

4. FC Barcelona (jalgpall)

5. Palmeiras (jalgpall)

6. Los Angeles Lakers (korvpall)

7. Corinthians (jalgpall)

8. Bostoni Red Sox (pesapall)

9. São Paulo FC (jalgpall)

10. Manchester City (jalgpall)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles