44-aastane Soome suusahüppelegend naaseb võistlustulle

Karl Mihkel Eller
Copy
Janne Ahonen.
Janne Ahonen. Foto: Urs Flueeler/AP Photo/Scanpix

Soome suusahüppelegend Janno Ahonen teatas, et naaseb sel aasta hüppetorni ning osaleb Lahtis toimuvatel Soome meistrivõistlustel. 1992. aastal MK-sarjaga liitunud Ahonen ütles, et pole sportlaskarjäärist ametlikult loobunud ning ei tee seda kunagi.

Viiekordne maailmameister Ahonen on MK-sarjast loobunud kahel korral. 2008. aastal tegi ta tippspordiga lõpparve, kuid naasis 2010. aastal Vancouveri olümpiahooaja tarbeks ja ka 2013. aastal, kui osales aasta hiljem Sotši olümpial ja ka 2018. aastal Pyeongchangis.

Soome suusahüppekoondis on käimasoleval MK-hooajal harukordselt kehvas seisus. Põhjanaabrite juures ajalooliselt populaarne spordiala on viimastel aastatel madalseisus. Pekingi olümpialt jäädakse eemale meeskonnavõistluses, mis on Soome jaoks esmakordne.

Kuigi 44-aastane Ahonen osaleb 14.-16. jaanuarini toimuvatel Soome meistrivõistlustel, siis ei või kunagi teada, mida mägikotkas pikemas plaanis teha tahab. Aasta viimasel nädalal tegi ta Lahtis proovihüppeid, mis kandusid 125 meetrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles