Dakari rallil osaleja sai plahvatuses tõsiseid vigastusi, korraldajad andsid välja turvahoiatuse

Christopher Krutto
Copy
Phillippe Boutron ülemöödunud aasta Dakari rallil.
Phillippe Boutron ülemöödunud aasta Dakari rallil. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/SCANPIX

Dakari ralli direktor David Castera andis teada, et täanvu võetakse kasutusele rangemad turvameetmed, sest enne võistluse algust sai üks osaline plahvatuses tõsiseid vigastusi.

Kurb vahejuhtum leidis aset neljapäeval, kui Saudi Araabias Jeddahi linnas plahvatas üks Sodicarsi meeskonna abiauto. Hiljem kinnitas Castera France Televisionsile antud intervjuus, et viga sai 61-aastane prantslane Philippe Boutron.

«Sodicarsi abiauto plahvatas pärast hotellist lahkumist ja läks põlema. Seal oli kuus inimest, kelles üks – Philippe Boutron – sai vigastada. Ta jalad said tugevalt kahjustada ning vajasid operatsiooni. Nüüd on ta stabiilne ja tal läheb paremini. Lähipäevil viiakse ta Prantsusmaale,» vahendab Dirtfish Castera sõnu.

Juhtumit uurib Saudi Araabia politsei ja tänavuseks Dakari ralliks võetakse kasutusele rangemad turvameetmed. «Me ei saa pahatahtliku põhjust välistada. Seetõttu oleme koos Saudi võimudega võtnud kasutusele rangemad turvameeted. Samal ajal ootame juhtunu kohta rohkem detaile.

Üks Sodicarsi meeskonna liige sõnas L'Equipe'ile antud intervjuus, et nad plaanivad võistlemist siiski jätkata. «Peame jätkama. Mida me tegema peaks? Koju minema? Ei, see pole lahendus, peame jätkama,» sõnas ta.

«Philippe viiakse ilmselt Prantsusmaale kas pühapäeval või esmaspäeval. Ta on hetkel Jeddahis sõjaväehaiglas, mis on hetkel tema jaoks parim koht. Ta sai säärele tugeva tabamuse ja murdis ka luu. Teda opereeriti mitme tunni jooksul korduvalt,» jätkas tiimiliige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles