Kuulsaks saanud šveitslased kihutavad Dakari kõrberallil Nõukogude Liidu toodanguga

Christopher Krutto
Copy
Dakari ralli. Pilt on illustratiivne.
Dakari ralli. Pilt on illustratiivne. Foto: ERIC VARGIOLU via www.imago-images.de/Scanpix

Praegu käib legendaarne Dakari ralli, mis on kurikuulus oma karmide olude poolest. Tänavu Saudi Araabias peetaval võistlusel osalevad ka kaks šveitslast, kelle istumise all on Nõukogude Liidus toodetud maastur Lada Niva.

Šveitslased Sladjan Miljic ja Mario Jacober ostsid 37 aastat vana maasturi Venemaalt ja putitasid seda Novosibirskis. Kusjuures idee sellega Dakari rallil osaleda tuli Jacoberil siis, kui ta oli venelasest naise kodus näinud, kuidas kalameeste Ladad 30 külmakraadiga probleemidevabalt hakkama said.

«Isegi esimesel Dakari rallil 1979. aastal oli viis Prantsuse eratiimi stardis Lada Nivaga. Kaks neist jõudsid ka finišisse,» rääkis Jacober Blickile antud intervjuus. 

Lõpuks lõigi ta käed Miljiciga ja kahekesi hakati projekti ajama, kuid meestel oli mõne kuuga vaja autot ja eelarvet, mis oli kuuekohaline. Lõpuks õnnestus neil Venemaalt ka auto hankida, kuid kohale jõudes avastasid nad, et masin ei olnud veel valmis ja pidid lõpuks ise käed õliseks tegema.

Enne Dakari rallit katsetati masinat ka reisiga Šveitsi. Selleks sõitsid nad maha 5750 kilomeetrit.

Nende tiimi nimeks on Red Legend Team ja kogu projekt on neile toonud ka ootamatut tähelepanu. Nimelt said neist Venemaal ka väikest viisi kuulsused, sest mitmed telekanalid pöördusid nende poole sooviga Lada naasmist Dakari rallile kajastada.

Šveitslased võistlevad klassikaliste autode kategoorias ja on Saudi Araabias olnud juba 27. detsembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles