Eestlased pääsesid nelja hüppemäe turneel taas põhivõistlusele, mitmed ässad ebaõnnestusid

Postimees Sport
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Suusahüppajate nelja hüppemäe turnee on jõudnud Innsbrucki, kus kolmanda etapi kvalifikatsioonis pääsesid 50 parema sekka Artti Aigro ja Kevin Maltsev.

Aigro sai kvalifikatsioonis 23. koha (120 m, 108,3 p), Maltsev jäi jagama 28. kohta (118 m, 106,3 p). Aigro läheb homsel põhivõistluse vastamisi bulgaarlase Vladimir Zografskiga, kes kogus sarnaselt Maltseviga 106,3 p. (117,5 m). Viimati mainitud läheb omakorda kokku eelmise hooaja üldvõitja norralase Halvor Egner Granerud’ga (116 m, 109,6 p).

Aigro ütles, et on turnee ajal keskendunud hoovõtu asendi paikasaamisele. «Olen turnee ajal enda hoovõtu kallal tõsist vaeva näinud, kuna see on muutunud päris palju ja see on minu üks suurimaid faktoreid mäel. Peale Garmischi-Partenkircheni etappi töötasin treeneriga läbi erinevaid asendeid, millega suvel kõik head hüpped ka tulid,» ütles Aigro pressiteates.

Taaskord ebaõnnestus eelmise hooaja nelja hüppemäe turnee üldvõitja poolakas Kamil Stoch, kelle laeks jäi täna 59. koht. Samuti jäi lõppvõistluselt välja norralane Johann Andre Forfang, kes oli alles seitsmendas kümnes.

MK-sarja liider Kobayashi juhib kindlalt ka nelja hüppemäe turneed, olles võitnud mõlemad senised võistlused ja kogunud 593,2 punkti. Teine on norralane Marius Lindvik (580 p) ja kolmas sloveen Lovro Kos (575,5 p). Aigro ja Maltsev on vastavalt 48. (193,5 p) ja 51. kohal (117,9 p).

Turnee finaaletapp toimub 6. jaanuaril Bischofshofenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles