Mis tegelikult juhtus? Lennujaamas väidetavalt sigatsenud Vene hokinoorte tegutsemine on luubi all

Postimees Sport
Copy
Venemaa koondis juunioride MMil. Foto on illustratiivne.
Venemaa koondis juunioride MMil. Foto on illustratiivne. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP/Scanpix

Juunioride jäähoki maailmameistrivõistlused Kanadas lõppesid koroonaviirusest tingitud olukorra tõttu enneaegselt ning kodumaale suundunud Venemaa ja Tšehhi mängijad said väidetavalt hakkama seatempudega. Nüüd on rahvusvaheline jäähoki föderatsioon (IIHF) võtnud asja uurimise tõsiselt käsile.

Mõned Venemaa ja Tšehhi koondislased eemaldati Calgary lennujaamas lennukist, sest nende käitumine rikkus kõiki avalikke norme. Venelasi süüdistatakse suitsetamises ja korralageduse tekitamiseks. Mõned mängijad keeldusid ka näomaskide kandmisest, kuigi see on Kanadas kohustuslik.

Rootsi rahvusringhäälingu ajakirjanik Marie Lehmann postitas ühismeediasse, et nii Tšehhi kui ka Venemaa hokimängijad jäid Calgaryst Frankfurti lennanud lennukilt reeglite rikkumise tõttu maha. «Nad jõid, suitsetasid ja keeldusid mingil põhjusel maskide kandmisest,» kirjutas Lehmann Twitteris.

Kanada portaali Sporsneti andmetel on IIHF võtnud ette väidetava korralageduse uurimise. Selle tulemused suunatakse edasi eetikakomitee lauale, mis peab selle põhjal langetama otsuse, kas ja kui karmilt hokinoori karistada.

11 aastat tagasi toimus sarnane vahejuhtum, kui Venemaa hokikoondis naasis Buffalos toimunud MMilt, kuid mängijad olid purupurjus ning neid polnud võimalik lennukile lubada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles