Neprjajeva tegi Tour de Ski üldvõiduga ajalugu, soomlannad jäid napilt poodiumilt välja

Postimees Sport
Copy
Natalja Neprjajeva.
Natalja Neprjajeva. Foto: ANDREA SOLERO/ANSA via ZUMA Press/Scanpix

16. korda toimunud suusavõistluse Tour de Ski võitis Natalja Neprjajeva, kellest sai esimene tuuril võidutsenud venelanna. Traditsioonilisel Val di Fiemme lõputõusul sai üldvõitja neljanda koha, viimasel etapil võidutses norralanna Heidi Weng, kes tuli üldarvestuses kolmandaks. Tuuri kolmas koht kuulus teisena lõpetanud rootslannale Ebba Anderssonile.

Viimane 10 km vabatehnikasõit toimus ühisstardist ning Neprjajeval oli konkurentide ees enam kui minutiline edumaa ja tema võit näis kindel. Võimsal finišitõusul läksid oma teed Weng ja Andersson.

Viimasel mõnesajal meetril näitas norralanna teravamat jalga ning võttis rootslanna eest seitsmesekundilise eduga etapivõidu. Kolmas koht kuulus prantslanna Delphine Claudelile (+28,5), neljas oli üldvõitja Neprjajeva (+32,3).

Tour de Ski lõpptulemused.
Tour de Ski lõpptulemused. Foto: FIS

Enne Tour de Ski viimast etappi hoidsid poodiumikohast kinni ka soomlannad Kerttu Niskanen ja Krista Pärmakoski, kuid lõpuks tuli neil leppida vastavalt viienda (+1.52,0) ja neljanda kohaga (+1.48,6). Veel neli päeva tagasi tuuri juhtinud valitsev meister Jessica Diggins pidi lõpuks leppima 8. kohaga (+3.15,8).

Neprjajeva teenis tuuri võiduga 400 MK-punkti ja tõusis 843 punktiga uueks liidriks, teiseks landges Andersson (648 p), kolmas on Diggins (622 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles