Veel ühel Eesti ratturil avastati mononukleoos

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Nisu
Oskar Nisu Foto: rattaprofid.ee

Jalgrattur Oskar Nisu kirjutab Rattaproffid.ee blogis, et põeb mononukleoosi. Eelmise aasta novembris avastati sama haigus ka Astana profimeeskonna ratturil Tanel Kangertil.

«Kui eelmises blogisissekandes mainisin, et mul on viiruslik kopsupõletik, siis tegelikult on lood nüüd hoopis teised. Eelmisel nädalal tegin uue vereproovi ja kopsupildi. Kopsupilt olevad näidanud seda, et põletikukolle on taandumas. Aga veri näitas, et mul on mononukleoos,» kirjutab Nisu oma blogis.

«Põhimõtteliselt kõikidel päevadel neil kolmel nädalal on olnud kerge palavik (37,0-37,4), mõnel õhtul oli ka 37,6 ja mõnel õhtul 36,9. Kuid see on sellele haigusele iseloomulik ja mis kõige hullem, siis ravi sellele pole. Ravi on puhkus ja aeg,» jätkab rattur.

Haigust tekitav viirus levib süljega, mononukleoosi väljaravimine kestab kolm kuni neli nädalat, ent võib kesta ka kuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles