Christian Eriksen: tahan mängida MMil, minu süda ei ole takistuseks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Christian Eriksen.
Christian Eriksen. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Euroopa meistrivõistlustel kokku kukkunud ning elustamist vajanud Taani jalgpallur Christian Eriksen tahab koondise eest väljakule joosta 2022. aasta Katari MMil.

29-aastane Eriksen sai Kopenhaagenis peetud Taani ja Soome alagrupikohtumises infarkti. Arstidel läks tema elustamiseks vaja defibrillaatorit, hiljem paigaldati talle haiglas südamestimulaator.

Viimase kuu on poolkaitsja treeninud lapsepõlveklubi Odense juures. Tema endine koduklubi Milano Inter lasi jalgpalluri vabaks, sest Itaalias kehtivate reeglite järgi ei tohi südamestimulaatoriga jalgpalli mängida. Kuigi uut koduklubi pole taanlane endale veel leidnud, unistab ta 2022. aasta Katari MMist, kuhu Taanil on ka pääse lunastatud.

«Minu eesmärk on mängida Katari MMil. See on kogu aeg olnud minu mõtteviis. See on minu eesmärk ja unistus. Iseasi, kas mind koondisesse valitakse. Kuid minu unistus on tagasi tulla. Olen kindel, et suudan seda, sest ma ei tunne, et minuga oleks midagi teistmoodi. Füüsiliselt olen tagasi tippvormis. MMini on veel natukene aega, seniks mängin aga jalgpalli ja üritan tõestada, et suudan tagasi vanale tasemele tõusta,» lausus ta Taani ringhäälingule.

«Tahan tõestada, et see oli ühekordne asi. Tahan tõestada, et olen edasi liikunud ja suudan jälle koondist esindada. See, kas olen koondise tasemel, jääb juba treenerite otsustada. Kuid minu süda ei ole takistuseks,» lisas Eriksen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles