Kergejõustiku olümpiavõitja avameelselt depressioonist: ma ei tundnud end enam ära

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Christian Olssoni viimane suur saavutus jääb 2006. aastasse, mil ta krooniti Göteborgis Euroopa meistriks.
Christian Olssoni viimane suur saavutus jääb 2006. aastasse, mil ta krooniti Göteborgis Euroopa meistriks. Foto: Toomas Huik

Rootsi endine kergejõustikutäht, kolmikhüppe olümpiavõitja, maailma- ja Euroopa meister Christian Olsson tunnistas, et pärast sportlaskarjääri langes ta sügavasse auku. 

25. jaanuaril 42. sünnipäeva tähistav Olsson taandus suurest mängust juba 2012. aastal vigastuste tõttu, mis olid teda tõsiselt kimbutanud ka mitmel varasemal hooajal. «Ma olin nagu kaltsunukk, keda pidevalt õmmeldi,» meenutas endine spordiäss Göteborgs-Postenile, et karjääri lõpus veetis ta väga palju aega operatsioonilaual.

Eduka teekonna lõpetamine oli paratamatu. Aga pärast naelikute varna riputamist muutus Olssoni elu kardinaalselt. Varem käis elu võistluste rütmis, aga ühtäkki enam mitte.

«Miski ei tekitanud minus enam kirge ega pakkunud rõõmu. Olin varem vaid suuri eesmärke täita püüdnud, aga järsku tekkis tühjus. Pärast sportlaskarjääri lõppu oli väga raske leida sihti,» tunnistas Olsson, et ta oli suures depressioonis. 

«Ma ei tundnud end enam ära. Aga õnneks leidsin abi ja õiged tööriistad, millega sain oma energiat järjest rohkem tagasi. Hakkasin taas inimestega kohtuma ja suhtlema.»

Rootsi sporditähe aitas õigele rajale eksnaine, kes soovitas pöörduda psühholoogi poole. Praegu läheb Olssonil väga hästi. Mõnda aega tagasi alustas ta õpinguid Stockholmi IHMi ärikoolis, varsti ootab ees praktika Volvo firmas. 

Endise kolmikhüppaja parimad ajad olid 2000ndate keskel. 2002. aastal võitis ta esimese EM-tiitli, hooaeg hiljem triumfeeris MMil. Ainus olümpiakuld tuli 2004 Ateenas. Ühtekokku on Olssoni auhinnakapis kaheksa täiskasvanute tiitlivõistluste medalit, millest seitse on kuldsed, üks hõbedane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles