Austraalia peaminister: Djokovicile ei kehti erireeglid. Kui vaja, läheb ta esimese lennuga koju (9)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Atilano Garcia/ZUMA Press Wire/Scanpix

Eile teatati, et vaktsiinivastane tennisist Novak Djokovic sai Austraalias mängimiseks eriloa. Riigi peaministri Scott Morrisoni sõnul pole aga olukord sugugi nii mustvalge. 

Meeste tennise esireketi saaga on kestnud juba mõnda aega. Kuigi reeglid on üsna selgelt paigas – vaktsineerimata mängijad Austraalia lahtistele ei saa –, jääb eranditele võimalus. Selle Djokovic endale ka kuidagi välja rääkis. 

Eriloa andsid Victoria osariigi ja Austraalia tenniseliidu vastavad komisjonid. Tennisetähele loodi «meditsiiniline vabastus», mille sisu lahti ei seletatud. Enne riiki jõudmist pole siiski veel midagi kindlat. 

«Kui Djokovic pole Austraaliasse jõudes vaktsineeritud, peab ta esitama veenva tõendi selle kohta, miks ta ei ole seda teinud. Talle kehtivad samad reeglid nagu kõigile teistele. Kui tõend pole veenev, läheb ta esimese lennuga koju tagasi. Djokovicile ei saa kehtida erireeglid,» ütles Morrison pressikonverentsil.

Austraalia lahtised algavad 17. jaanuaril, ent ilmselt sooviks Djokovic osaleda ka ühel soojendusturniiril. Serbia äss peaks Austraalias maanduma kohaliku aja järgi kolmapäeva ööl vastu neljapäeva. 

Kohalik spordiminister Jaala Pulford ütles, et kellelegi ei saa osaks erikohtlemist. «Erandite protsess ei puuduta vaid üht sportlast. Luba taotles 26 tennisisti, kellest vaid käputäiel õnnestus see ka saada,» lisas ta. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles