Niskaneni pöörane võitlus suusatuuril avaldas maailmameistrile muljet: tõeline superinimene! (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Soome suusatäht Iivo Niskanen teenis mainekal Tour de Skil kolmanda koha ning temast sai esimene soomlasest suusataja, kes suusatuuril meeste konkurentsis poodiumile kerkinud. Tema vägiteod jäid silma ka maailmameistrile Davon Kershawle.

Niskanen läks viimasele etapile vastu kolmandalt kohalt, ent ta pole varasemalt näidanud end vabatehnikas liiga heast küljest. Soomlane võitles aga hambad ristis lõpuni ning sellest piisas, et kolmanda kohaga suusatuur lõpetada.

«Ta oli suurtes raskustes, aga võitles sellele vaatamata poodiumikoha välja. Tõeline superinimene!» kiitis soomlast Kershaw omanimelises taskuhäälingus.

«Niskaneni esitus avaldas tõeliselt muljet. Ta tahtis seda poodiumit väga ja sai oma tahtmise,» lausus külalisena Kershawi taskuhäälingus olnud Kikkan Randall.

Suusatuuril teenis esikoha Johannes Hösflot Kläbo, kes edestas kindlalt venelast Aleksander Bolšunovi. Esimesena jäi poodiumilt välja Bolšunovi koondisekaaslane Denis Spitsov, kes näitas viimasel etapil parimat aega.

Varasemalt olid Soome meestest parima koha Tour de Skil välja sõitnud Matti Heikinen ja Sami Jauhojärvi, kes saavutasid vastavalt viienda ja seitsmenda koha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles