Võimalik vaid Venemaal? Putini sõbra poeg nimetati KHLi rikkaima hokiklubi peatreeneriks, kuigi tal on null kogemust!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Roman Rotenberg koos jäähokilegendi Vladislav Tretiak (paremal).
Roman Rotenberg koos jäähokilegendi Vladislav Tretiak (paremal). Foto: Sergei Savostyanov/SCANPIX

Venemaa spordielu lõi kihama, kui KHLi suurklubi Peterburi SKA nimetas enda uueks peatreeneriks Roman Rotenbergi. Tegemist on Venemaa presidendi Vladimir Putini hea sõbra Boris Rotenbergi pojaga, kellel puudub igasugune kogemus jäähoki treenerina.

40-aastane Roman Rotenberg oli juba varasemalt nii KHLi kui ka SKA aseesimees. Seevastu puudub tal isiklik kokkupuude jäähokiga. Ta pole seda kunagi varasemalt tipptasemel mänginud ega olnud kordagi ühegi meeskonna treener.

Huvitavaks tegi treeneri vahetuse ka asjaolu, et SKA on hetkel tugeva läänekonverentsi liider ning liikumas järjekordse finaali suunas. Näis, kas Rotenbergil õnnestub meeskonda piisavalt hästi tüürida.

Rotenberg ise võrdleb enda ametisse astumist jalgpallitreeneri Jose Mourinhoga, kes ammutas kogemust teistelt treeneritelt ning sai väga edukaks. «Selliseid treenereid on ajaloos väga palju olnud. See on minu elu ning mulle anti võimalus arenemiseks ja olla parem kui olin eile,» lausus Rotenberg.

Venemaa spordiajakirjanikud on aga säärasest otsusest vihale aetud. «Treener peaks alustama esmalt lastega ning seejärel liikuma edasi tipptasemele. Nõnda kogutakse teadmisi ja õpitakse läbi kogemuste. Tema staatusega inimesel pole aga nõnda palju aega, et kõiki astmeid läbida,» seisab Venemaa meedias.

Rotenberg kaitses ennast sellega, et on väga palju mänge telekast jälginud. 2014. aastast on tal vaadatud vähemalt 800 KHLi ja Venemaa rahvuskoondise mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles