Järjekordne skandaal Dakari rallil: kahtlustatakse, et Loebiga võitlevale üldliidrile antakse siseinfot

Christopher Krutto
Copy
Nasser Al-Attiyah tänavusel Katari rallil.
Nasser Al-Attiyah tänavusel Katari rallil. Foto: Franck Fife/Scanpix

Katari rallisõitja Nasser Al-Attiyah on kolmekordne Dakari ralli võitja ja juhib hetkel ka tänavust võistlust. Ometi kahtlustatakse, et ta on saanud ebaausa eelise.

Ralli esimesel kiiruskatsel oli probleeme teeraamatuga, mis ei olnud piisavalt selge. Seetõttu langesid mitmed sõitjad juba alguses konkurentsist, kuid Al-Attiyahil õnnestus probleeme vältida.

Näiteks legendaarne rallimees Carlos Sainz eksis selle tõttu ära, kuid Al-Attiyah jõudis kindlalt esimesena finišsse. Seetõttu kahtlustataksegi, et ta sai korraldajatelt siseinfot, mis aitas eksimust vältida.

«On mõnevõrra eriline, et ainult üks auto leiab õige tee,» imestas Audi tiimijuht Sven Quandt. Tõsi, ka Loeb suutis õige tee üles leida, kuid tema kasuks rääkis fakt, et ta sõitis otse Al-Attiyahi järel ja sai tema jälgede järgi sõita.

Teisipäeval pääses Al-Attiyah eksimusega, mis üldiselt tooks endaga kohese diskvalifikatsiooni. Nimelt ei olnud tal teisel kiiruskatsel sisse lülitatud auto must kast. See on kõrberallidel aga väga tähtis turvanõue.

Ometi pääses Katari sõitja kõigest 5000-eurose trahviga ja disklahv järgneks alles siis, kui ta teist korda sellise eksimuse teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles