ÜLEVAADE ⟩ Austraalia lahtiste tiitlikaitsja Djokovic langes konkurentsist ilmselt juba piiripunktis

Copy
Novak Djokovic lendas maakera kuklapoolele lootuses, et saab kaitsta Austraalia lahtiste meistritiitlit. Paraku tundub, et praeguseks on ta kõik õlekõrred ära kasutanud.
Novak Djokovic lendas maakera kuklapoolele lootuses, et saab kaitsta Austraalia lahtiste meistritiitlit. Paraku tundub, et praeguseks on ta kõik õlekõrred ära kasutanud. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Serbia tennisetäht Novak Djokovic sai nädala alguses Austraalia lahtistel meistrivõistlustel osalemiseks näiliselt rohelise tule, kuid rohelisele mandrile saabudes ei lubatud tal riiki siseneda. Alanud on nõiajaht, mis käib lisaks tennisemaailmale ka kõige kõrgemal poliitilisel tasandil.

Alles teisipäeval pakatas Djokovic õnnest: talle tehti meditsiinilise vastunäidustuse tõttu erand ning erinevalt teistest aasta esimesel suure slämmi turniiril osalejatest oli ta näiliselt koroonavaktsiini nõudest pääsenud.

Kolmapäeval Melbourne’i jõudes tabas Djokovici aga ehmatus. Austraalia võimud ei lasknud teda riiki sisse, sest tal polnud ette näidata piisavalt tõendeid, mis eriloa vajadust kinnitaksid. Austraalia väljaanne The Age kirjutas, et Djokovic proovis mittevaktsineerimist põhjendada hiljutise koroonaviiruse läbipõdemisega, kuid föderaalvalitsus ei tunnistanud seda mõjuva põhjusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles