Vigastada saanud Marten Liiv loobus EMist ja alustas antibiootikumikuuri

Karl Mihkel Eller
Copy
Marten Liiv sooviks olümpial startida nii 500, 1000 kui ka 1500 m distantsidel.
Marten Liiv sooviks olümpial startida nii 500, 1000 kui ka 1500 m distantsidel. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim kiiruisutaja Marten Liiv ei saa homme algavatel Euroopa meistrivõistlustel osaleda, sest esmaspäeval rattatreeningul saadud jalavigastus osutus liiga tõsiseks ning paistetus pole alanenud. Arstide soovitusel alustas Eesti olümpialootus antibiootikumikuuriga.

Liivi osalemine Hollandis algaval kiiruisutamise EMil sattus küsimärgi alla, sest Eesti rekordimees sai esmaspäeval treeningul võika jalavigastuse. Vabas õhus tehtud rattatreeningul leidis aset sündmuste ahel, mille tagajärjel on tema paremal jalal kaks sügavat hammasratta jälge.

Täna õhtul kinnitas Liiv Postimehele kurba uudist, et homme algaval EMil ta jääle ei tule. «Enesetunne on hea ja vähemalt saan rattatrenne teha. Täna alustasin antibiootikumide võtmist ja tuleb jälgida, kuidas jalg paraneb ja keha reageerib,» ütles Liiv Postimehele. Eestlase hooaja tippsündmuse Pekingi olümpia 1000 m stardini on aega 42 päeva.

Õnnetu vigastuse põhjustanud intsidenti kommenteeris Liiv järgmiselt: «Tegime treeningul rattaga sprindilõike ning korraga tuli rattaklipp pedaalist välja. Läks nii õnnetult, et kett läks maha ja jalg riivas maanteeratta suuri hammasrattaid. Nüüd on parem jalg paistes ja seal on kaks suurt hammasratta jälge.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles