Mida on vaktsiinivastaseks tembeldatud Djokovic kaitsepookimiste kohta tegelikult öelnud?

Karl Mihkel Eller
Copy
Kuigi Novak Djokovici kaitsele on tõusnud hulk vaktsineerimisvastaseid aktiviste, siis pole maailma esireket kunagi nende äärmuslikumaid seisukohti otsesõnu toetanud.
Kuigi Novak Djokovici kaitsele on tõusnud hulk vaktsineerimisvastaseid aktiviste, siis pole maailma esireket kunagi nende äärmuslikumaid seisukohti otsesõnu toetanud. Foto: AELTC/David Gray/POOL/AFP/Scanpix

Maailma meeste tennise esinumbri Novak Djokovici Austraalia viisa tühistati, kuigi talle oli tehtud koroonavaktsineerimise kohta erand Austraalia lahtistel mängimiseks. Otsus on esile kutsunud serblaste viha ja nõiajahi Austraalia poliitikute seas. Aga mida on Djokovic ise tegelikult vaktsiinide kohta öelnud?

34-aastane Serbia staar ei ole avaldanud, kas ta on koroonavaktsiini saanud või mitte, kuid varem on ta kaitsepookimisele vastupanu osutanud. Juba 2020. aasta aprillis, kaua enne Covid-19 vaktsiinide turule tulemist, ütles Djokovic, et on vaktsineerimise vastu, kirjutas BBC.

Hiljem täpsustas ta oma seisukohta, lisades, et ta pole ekspert ja on avatud meelega, kuid soovis, et jääks võimalus valida, mis on tema kehale parim. Facebooki otseülekande ajal selgitas ta, et ei tahaks, et keegi sunniks teda vaktsineerima turniiridel osalemise või reisimise eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles