WRC-sarja kavandatakse unikaalset rallit

Postimees Sport
Copy
Kolme linna ralli toimus viimati oktoobris. Võistluskeskuseks oli Kagu-Saksamaa linn Waldkirchen, kavas oli 13 kiiruskatset kogupikkusega 168,6 km.
Kolme linna ralli toimus viimati oktoobris. Võistluskeskuseks oli Kagu-Saksamaa linn Waldkirchen, kavas oli 13 kiiruskatset kogupikkusega 168,6 km. Foto: Harald Deubert via www.imago-images.de/Scanpix

Kui kõik plaanid realiseeruvad, siis võib kahe aasta pärast ralli MM-sarjaga liituda unikaalne ralli, mille kiiruskatsed sõidetakse kolmes Kesk-Euroopa riigis – Saksamaal, Austrias ja Tšehhis.

Tšehhi autoliidu juht Jan Stovicek kinnitas, et nad on pidanud läbirääkimisi Saksamaa ja Austria kolleegidega, et korraldada projekt nimega Kesk-Euroopa ralli. Võistlus baseerub legendaarsel kolme linna rallil, mis on varasemalt just sõidetud kolmes eelpool mainitud riigis.

Stovicek tahab projekti lobistada rahvusvahelises autoliidus (FIA) ning tal on selleks head võimalused, sest eelmisel aastal valiti ta maailma mootorispordi nõukogusse (WMSC). Korraldajad prognoosivad Kesk-Euroopa ralli eelarveks neli miljonit eurot.

Tšehhis pole MM-etappi kunagi varem sõidetud, kuid riigil on WRCga tihedad sidemed, sest osaleb ju sarjas riigi autofirma Škoda. Alates 1984. aastast kuulub EM-kalendrisse Barumi asfaldiralli. Tšehhi autoliidu idee ongi, et kui ühisprojektist asja ei saa, hakatakse just Barumit upitama MM-kalendrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles