EDETABEL ⟩ Poksiajaloo kümme kõige rikkamat võitlejat, esikoht on teeninud pea pool miljardit eurot!

Postimees Sport
Copy
2017. aasta augustis toimunud Floyd Mayweatheri ja Conor McGregori poksimatš.
2017. aasta augustis toimunud Floyd Mayweatheri ja Conor McGregori poksimatš. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/Scanpix

Lõpuks on selgus majja löödud – kes on läbi ajaloo kõige rikkamad poksijad. Esimeseks platseerus Floyd Mayweather, kelle varade väärtuseks hinnatakse peaaegu pool miljardit eurot.

Edetabeli pani kokku Manchester Evening News ning selle tipus troonib tervelt 479 miljoni euroga Mayweather. Pole ka eriline ime, sest mehe hüüdnimeks ongi Raha. Lisaks on ta osalenud neljas läbi aegade kõige vaadatumas poksimatšis, kus tema vastasteks on olnud Manny Pacquiao, Conor McGregor, Canelo Alvarez ja Oscar de la Hoya.

Teisel kohal on 72-aastane George Foreman, 1968. aasta Mexico City olümpiamängude raskekaalu kuldmedalist. 28 aastat kestnud karjääri jooksul võitis ta 81 toimunud matšist 76 ning võitis kaks maailmameistritiitli. Oma 265 miljoni euro suuruse varanduse on ta enamjaolt kokku ajanud enda nimelise võileivagrilli äriga.

Kolmandalt kohalt leiab endise profipoksija ja nüüdse Filipiinide poliitika Manny Pacquiao. Ta on ainus poksija, kes suutis võita 12 suurtiitlit kaheksas kaalukategoorias. Nüüd on aga 195 miljoni euro väärtuses vara omav mees keskendunud kodumaa poliitikaelule ning on valitud Filipiinidel senaatoriks.

Näiteks kõige rikkam Suurbritanniast pärit poksija on Lennox Lewis, kelle 123 miljoni euro suurune varandus on suurem ka Tyson Fury ja Anthony Joshua omast. Auväärsel kümnendal kohal on aga üks aegade paremaid üliraskekaalu poksijaid Volodõmõr Klõtško. Alates 2014. aastast Kiievi linnapeana töötava Klõtško varade väärtuseks hinnatakse 69 miljonit eurot.

Kümme kõige rikkamat poksijat

1. Floyd Mayweather – 479 miljonit eurot

2. George Foreman – 265 miljonit eurot

3. Manny Pacquiao – 195 miljonit eurot

4. Oscar De La Hoya – 177 miljonit eurot

5. Saul Alvarez – 125 miljonit eurot

6. Lennox Lewis – 123 miljonit eurot

7. Tyson Fury – 119 miljonit eurot

8. Sugar Ray Leonard – 105 miljonit eurot

9. Anthony Joshua – 71 miljonit eurot

10. Volodõmõr Klõtško – 69 miljonit eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles