Mis saab olümpiast? Laskesuusaäss loobus järjekordsest vaktsiinidoosist (1)

Postimees Sport
Copy
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Laskesuusataja Sebastian Samuelsson loobus Rootsi olümpiakomitee pakkumisest, et enne Pekingi olümpiale minekut võiksid sportlased teha koroonavaktsiini tõhustusdoosi.

Tänavu kaks MK-etapivõitu teeninud Samuelsson avaldas Aftonbladetile, et ei soovi vähem kui kuu aega enne olümpiat riski võtta, sest ei tea, kuidas tema organism kolmandale vaktsiinidoosile reageerib.

«Ma ei kavatse kolmandat annust võtta. Minu jaoks tundub väga riskantne saada kolmas doos ja teadmatus kõrvalmõjudest,» ütles 24-aastane Samuelsson, vahendas uudisteagentuur NTB.

Olümpial osalemist lisadoosist loobumine ohtu ei sea. Kuni 25-aastaste arvestuses MK-sarja juhtiv Samuelsson tegi esmase kaitsepookimise pool aastat tagasi ning ütles, et siis andis tema keha päris tugeva signaali. «See mõjutas mind üsna palju. Treeningud ei läinud hästi ja ma ei saa nüüd endale sellist pausi lubada,» lisas rootslane.

4. veebruaril algav Pekingi taliolümpia on Samuelssoni jaoks järjekorras teine, 2018. aastal Pyeongchangis sai ta kaela kaks medalit, kulla teatesõidus ja hõbeda jälitussõidus. Pärast seda on ta laskesuusatamise MMidel võitnud veel kaks hõbedat (2021 jälitussõit ja teatesõit) ja kolm pronksi (2019 ja 2021 paarissegateade, 2021 segateade).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles