F1-tiim jäi ilma tipptegijast, keda seostatakse konkurendiga

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Otmar Szafnauer.
Otmar Szafnauer. Foto: David Davies/PA/Scanpix

Ambitsioonikas Aston Martini F1-tiim tahab mõne aasta pärast jõuda tippu. Seda ei tehta aga Otmar Szafnaueriga, kes lahkus võistkonnast pärast 12 aastat. Viimati töötas ta Aston Martini tiimipealiku ja tegevjuhina.

Rumeenias sündinud ja USAs üles kasvanud Szafnaueri lahkumisest on spekuleeritud alates eelmise aasta sügise lõpust ning väidetavalt liitub 57-aastane hinnatud ekspert Prantsusmaa võistkonna Alpine'iga. Praegu pole teada, kes saab Szafnaueri mantlipärijaks. 

Tema näol on tegemist hinnatud tegijaga, kes on tänase Aston Martini nime kandva võistkonna ajaloos mänginud keskset rolli. Pole juhus, et just tema ajal lõpetati kolm hooaega – 2016 ja 2017 Force Indiana, 2020 Racing Pointina – võistkondlikus arvestuses neljandana, mis tähistab võistkonna kõrgeimat kohta. Tema panus oli väga märkimisväärne ka selles, et 2014. aastast alates kasutab tiim väga head Mercedese jõuallikat.

Szafnaueri lahkumisest hoolimata on Aston Martin viimastel kuudel enda tagatuba täiendanud mitme tegija võrra. Näiteks palgati vastavalt Red Bullist ja Mercedesest aerodünaamikaspetsialistid Dan Fallows ja Eric Blandin. 

Eks ole näha, kas nimekad palkamised viivad Aston Martini uutesse kõrgustesse. Mullune hooaeg lõpetati konstruktorite arvestuses seitsmendana. Neljakordne maailmameister Sebastian Vettel lõpetas parimal juhul Aserbaidžaanis teisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles