Djokovic palus Austraalia võimudelt kahte asja, kuid jäi tühjade kätega

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Adam Davy/PA/Scanpix

Austraalias oma saatust ootav ajaloo üks paremaid meestennisiste Novak Djokovic palus, et saaks ligipääsu tenniseväljakutele ja erakokale. Austraalia võimud ei tulnud serblasele vastu.

34-aastane Djokovic, kes on võitnud tervelt 20 suure slämmi turniiri, on praegu karantiinihotellis, kus viibib umbes 20 pagulast, kes ootavad võimalust asüüliks. Uudisteagentuuri Reutersi teatel pole olud kõige turvalisemad, sest detsembris puhkes «külastajate» tõttu tulekahju, kus mõned inimesed said kergemaid vigastusi. Lisaks on probleeme olnud tingimustega, kurdetakse hallitanud ja roiskunud toidu üle. Kohatud on ka prussakaid.

Üsna ruttu pärast karantiinihotelli jõudmist soovis Djokovic sealt lahkuda ning liikuda Melbourne'is üüripinnale, kus majutub tema tiim. Selleks aga luba ei antud.

Maailma meeste tennise esinumbri Austraalia viisa tühistati, kuigi talle oli tehtud koroonavaktsineerimise kohta erand Austraalia lahtistel mängimiseks. Korraldajad oli öelnud, et kaitsepookimata mängijad saavad võistelda vaid juhul, kui selleks on meditsiinilised põhjused. Allikate sõnul ei suutnud Djokovic seda aga veenvalt tõendada.

Austraalia võimud langetavad serblase kohta – kas ta jääb riiki või mitte – otsuse Eesti aja järgi tuleva esmaspäeva esimestel tundidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles