Dakari ralli võib võimaliku terrorirünnaku tõttu pooleli jääda

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Seda BMWd juhib Thierry Richard, kes pääses enne Dakari rallit toimunud plahvatust eluga. Foto on tehtud päev varem Dakari ralli testilt.
Seda BMWd juhib Thierry Richard, kes pääses enne Dakari rallit toimunud plahvatust eluga. Foto on tehtud päev varem Dakari ralli testilt. Foto: FLORENT GOODEN via www.imago-images.de/Scanpix

Legendaarse Dakari kõrberalli eel plahvatas üks Sodicarsi meeskonna abiauto, kus sai viga viis inimest, sealhulgas Dakaril osalema pidanud 61-aastane sõitja Philippe Boutron. Juhtunut uurivad Prantsusmaa terrorismivastased prokurörid.

Õnneks ei saanud plahvatuses keegi surma, kuid näiteks Boutron sai raskeid vigastusi. Tema poeg sõnas väljaandele France 24, et sõitja pole enam koomas, küll on aga tema mõlemad jalad tõsiselt vigastatud.

Plahvatanud autos istus ka teine sõitja Thierry Richard. Tema rääkis uudisteagentuurile AFP, et nende auto võeti meelega sihikule. «See oli rünnak, meid õhiti. Oleksime nagu olnud sõjas.»

Prantsusmaa välisminister Jean-Yves Le Drian rääkis telekanalile BFM, et rünnak võis olla suunatud konkreetselt Saudi Araabias toimuva Dakari vastu. «Mõtlesime, et ehk oleks mõistlikum ralli pooleli jätta. See on jätkuvalt õhus,» lausus poliitik.

Kuigi Dakari ei sõideta Prantsusmaal, korraldab seda Prantsusmaa ettevõte Amaury Sport Organisation, mis korraldab ka näiteks jalgratturite aasta tähtsaimat võistlust Tour de France'i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles