AMETLIK ⟩ Juba kolmas Eesti koondise ründaja vahetab sel talvel koduklubi

Christopher Krutto
Copy
Erik Sorga Göteborgi IFKi särgis.
Erik Sorga Göteborgi IFKi särgis. Foto: Göteborgi IFKi koduleht

Rootsi kõrgliigas mängiv Göteborgi IFK andis teada, et on sõlminud Eesti koondise ründaja Erik Sorgaga nelja aasta pikkuse lepingu.

«Erik on mängija, keda me oleme kaua aega jälginud. Tal on mitmeid huvitavaid omadusi, eriti tema kiirus ja oskus endale ning teistele võimalusi tekitada. Tegu on moodsa ja tööka ründajaga nii ründe- kui ka kaitsefaasis. See annab meile ründesse veel ühe valiku ja on edurivisse hea täiendus.

Ta on hämmastavalt ambitsioonikas ja väga motiveeritud Göteborgi IFKis mängimisest. Tegu on järjekordse pusletükiga meie 2022. aasta hooaja ja tulevaste aastaste koosseisu komplekteerimises,» rääkis uuest täiendusest IFKi spordidirektor Pontus Farnerud

«Göteborg on Skandinaavia üks suuremaid klubisid, mida teavad kõik jalgpallientusiastid. Mul on väga selge pilt sellest, mida soovime koos saavutada. Tahame tõusta tagasi Rootsi jalgpalli tippu ja ootan väga, et saan selles oma osa mängida. Lisaks ootan fänide eest mängimist. Olen näinud, milline atmosfäär kodumängudel on ja. See on kõrgeimast klassist,» rääkis Sorga klubi kodulehele antud intervjuus.

2019. aastal Tallinna Flora särgis Premium liiga parimaks väravakütiks valitud Sorga suundus seejärel USAsse, kus esindas DC Unitedit. Seal tal läbi lüüa ei õnnestunud ja suvel naasis eestlane Euroopasse, mängides pool hooaega Venlo VVV ridades. Seal pääses ta väljakule 11 korral ja lõi kolm väravat.

Kusjuures tegu on juba kolmanda Eesti koondise edurivimehega, kes sel talvel klubi on vahetanud. Rauno Sappinen siirdus Florast Poola kõrgliigas mängivasse Gliwice Piasti. Henri Anier kolis Paide Linnameeskonnast Tai kõrgliigaklubisse Muangthong United.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles