AMETLIK ⟩ Järgmine Eesti korvpallikoondislane siidrub Itaalia kõrgliigasse

Copy
Mikk Jurkatamm.
Mikk Jurkatamm. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondislane, hooaega TalTechis alustanud tagamängija Mikk Jurkatamm liitub Itaalia kõrgliigas ning Meistrite liigas mängiva Trevisoga.

Pühapäeva hommikul liikvele läinud kuulujutte kinnitas Jurkatamm veidi hiljem ka Postimehel. Esialgu sõlmis ta Trevisoga lepingu käimasasoleva hooaja lõpuni. Klubi juurde peaks 21-aastane pallur jõudma homme või ülehomme.

Jurkatamm kogus poole hooajaga Eesti-Läti liigas keskmiselt 4,8 punkti, 4,6 lauapalli ning 2,4 korvisöötu.

Treviso hoiab Itaalia kõrgliigas 6 võidu ja 7 kaotusega 11. kohta. Meistrite liigas pääses meeskond alagrupist edasi ning mängib play-in faasis 16 parema sekka jõudmise nimel Kreeka klubi Lavrioga. Edasipääsuks läheb tarvis kaht võitu. 

Itaalia kõrgliigas ootavad juba ees koondisekaaslased Kaspar Treier (Sassari) ja Siim-Sander Vene (Varese).

Jurkatammele pole saapamaa sugugi võõras paik. Ta liitus juba 15-aastaselt Bologna Virtuse noortesüsteemiga ning tiirutas Itaalia erinevates klubides veel eelmise hooajani. TalTechiga lõi hea käega tagamees peamiselt käed sellepärast, et rassida tuttava treeneri Alar Varraku käe all kõvasti trenni ja kogeda platsil liidrirolli. 

Eesmärgid said suures plaanis täidetud. Lisaks headele esitustele klubi eest tegi Jurkatamm novembri lõpus MM-valiksarjas ametliku koondisedebüüdi. 69:79 kaotusmängus Iisraeli vastu tõusis ta 14 punktiga tiimi resultatiivseimaks. 

Muide, varakult välismaale minek tasub nüüd end igal juhul ära. Jurkatammel on taskus n-ö Itaalia korvpallipass, tänu millele ei lähe ta Trevisos kirja välismaalasena. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles