F1-äss arvab, et saab liiga vähe tähelepanu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Pierre Gasly.
Pierre Gasly. Foto: Antonin Vincent/SCANPIX

Alpha Tauri vormelitiimi sõitja Pierre Gasly hinnangul väärivad tema tulemused suuremat tähelepanu.

Gasly 2021. aasta tipphetk saabus Aserbaidžaanis, kus ta saavutas kolmanda koha. Hooaja kokkuvõttes oli ta üheksas. Näiteks tema meeskonnkaaslane Yuki Tsunoda oli alles 14., kuid samas oli tegu ka jaapanlase debüüthooajaga.

Ent Tsunoda pole otseselt see mees, kellega Gasly end võrdleb. Kuna Alpha Tauri puhul on tegu Red Bulli sõsarmeeskonnaga, siis võrdleb ta oma tulemusi eeskätt Red Bulli sõitjate Max Verstappeni ja Sergio Péreziga.

«Ma tõesti tahan tiitli eest võidelda, see motiveerib mind edasi liikuma. Ma ei valeta, kui ütlen, et 2021. aastal oli tulemusi saavutada uskumatult raske. Tihti võrdlen end just nende meestega, kes istuvad Red Bulli roolis. Kui tulemusi vaadata, siis oma tiimis parim,» ütles Gasly, kes alustas 2019. aastat Red Bullis, kuid pidi poole hooaja pealt oma koha loovutama Alex Albonile.

«Kuid ma ei saa selle eest tunnustust. Sellega on raske leppida. Ma tahan võidelda võitude eest. Jätkan täiega töötamist ja usun endasse. Loodetavasti on Alpha Tauri järgmisel hooajal hoolimata reeglimuudatustest konkurentsivõimeline,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles