Nadal kommenteeris Djokovici saagat: see on täielik tsirkus (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Rafael Nadal.
Rafael Nadal. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Novak Djokovici igipõlise rivaali Rafael Nadali hinnangul võiksid Austraalia võimud serblase nüüd rahule jätta.

Möödunud nädala kolmapäeval Austraaliasse saabunud Djokovic sai piiripunktis teada, et tema viisa on kehtetuks tunnistatud. Djokovicil polnud küll viisa jaoks vajalikku vaktsiinipassi, kuid sai tänu koroonaviiruse läbipõdemise tõendile riiki sisenemiseks eriloa. Piiripunktis aga kõrgemate Austraalia võimude arvates sellest ei piisanud.

Edasi paigutati Djokovic immigrantide kinnipidamiseks mõeldud hotelli, kust ta täna kohtuvõidu järel vabanes. Nimelt otsustas kohus tühistada Austraalia valitsuse otsuse tühistada serblase viisa.

Kõik oli justkui hästi, kuid viimased sõnumid Austraalist räägivad, et saaga pole veel lõppenud. Djokovici vend ja isa väidavad, et tenniseäss on uuesti kinni peetud ning teda tahetakse riigist välja saata. Need väited pole siiski ametlikku kinnitust leidnud.

Nadal, kes on sarnaselt Djokoviciga 20-kordne suure slämmi turniiri võitja, lausus, et Austraalia ja Djokovici vägikaikavedu on kujunenud tsirkuseks. «Kas ma nõustun mõnes asjas Djokoviciga või mitte, siis praeguseks on õigussüsteem rääkinud ning tal on õigus osaleda Austraalia lahtistel. Ma arvan, et see on õiglane otsus. Soovin talle palju edu,» ütles Nadal.

«Isiklikul tasandil eelistaksin, et ta ei mängiks,» naljatas hispaanlane, kuid muutus siis jälle tõsiseks. «Muidugi on parem, kui kõik kõige paremad mängivad.»

Varem on Nadal oma konkurenti vaktsiinivastasuse pärast kritiseerinud. «Maailma tähtsaimad institutsioonid ütlevad, et vaktsiini abil on võimalik pandeemia ja katastroof, millega oleme viimased 20 kuud elanud, lõpetada.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles