Kahekordne laskesuusatamise olümpiavõitja suri koroonaviirusesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anatoli Aljabjev oli Lake Placidi olümpiamängude edukaim laskesuusataja. Pilt meeste teatesõidust.
Anatoli Aljabjev oli Lake Placidi olümpiamängude edukaim laskesuusataja. Pilt meeste teatesõidust. Foto: imago sportfotodienst

Venemaa spordielu tabas lein, sest elavate seast lahkus kahekordne laskesuusatamise olümpiavõitja Anatoli Aljabjev. Ta oli 70-aastane.

Detsembris 70. juubelisünnipäeva tähistanud Aljabjev oli Nõukogude Liidu üks andekamaid laskesuusatajaid. Tema karjääri tipphetkeks olid Lake Placidi olümpiamängud 1980. aastal, kus talle riputati kaela koguni kaks kuldmedalit. Lisaks sellele teenis ta Lake Placidist veel pronksi. Ta oli sellega mängude edukaim laskesuusataja.

«Kahjuks võttis koroonaviirus temalt elu. Rääkisin temaga enne aastavahetust, ent ta köhis nõnda palju, et kahest sõnast enamat Anatoli ei suutnudki. Korraks näis, et ta saab sellest haigusest võitu, aga see süvenes ühtäkki. Soovitasin tal ikkagi haiglasse minna, aga ta soovis kodus puhata ja arvas, et kõik möödub iseenesest,» teatas teine kahekordne olümpiavõitja Dimitri Vasiljev.

Lõpuks toimetati Aljabjev ikkagi haiglasse, kuna tema seisund muutus väga halvaks. Ta suunati kohe intensiivi, aga tema elu polnud enam võimalik päästa.

Venemaa spordilegendi matuste eest kannavad hoolt tema kaks poega ja Peterburi laskesuusaliit. Tema abikaasa ei saa ilmselt matustel osaleda, kuna viibib ka ise koroonaviirusega haiglaravil. «See kõik on väga kurb,» tõdes Vasiljev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles