Rootsi laskesuusaäss on norralastega sõjas

Postimees Sport
Copy
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson. Foto: Ronald Wittek/Epa/SCANPIX

Norra laskesuusatajad arvavad, et Rootsi koondise liider Sebastian Samuelsson on enne olümpiamänge alustanud psühholoogilist sõda. Esimeste «lahingute» põhjal tundub, et meie läänenaaber on alustanud võidukalt.

Samuelsson alustas väljaütlemistega enne eelmisel nädalal toimunud Oberhofi MK-etappi. Ta vihjas meedias korduvalt, et pole parimas suusavormis, kuid tuli teravust nõudnud sprindis teiseks. Norra koondislane Vetle Sjåstad Christiansen pakkus, et rootslane tahab neid lihtsalt hirmutada.

«Ma arvan, et ta tahab meid haneks tõmmata ja närvi ajada,» ütles Sjåstad Christiansen Norra rahvusringhäälingule (NRK). «Ilmselt mõned treenisid jõulude ajal rohkem ja nad pole praegu tippvormis, sest nende keha on pinges. Sellega tuleb lihtsalt leppida,» põhjendas ta mõnede Norra koondislaste kehvemat tulemust.

Kusjuures sel nädalal Ruhpoldingus toimuvale MK-etapile läheb täiesti uuenenud Norra koondis, sisuliselt nn B-meeskond, mis osaleb tavapäraselt IBU karikasarja etappidel.

Teine norralane Sturla Holm Lägreid viskas veel õli tulle ja pakkus, et Samuelsson oli unustanud koondise sõjaplaani – tuleb esineda kehvemalt ja vastased ära tinistada. «Kuulsin eile, et Rootsi koondis pidi kõike tegema plaani järgi. Nad pididki kehvemini sõitma, aga võibolla läks Samuelssonil see lihtsalt meelest ära,» viskas Lägreid nalja.

Samuelsson vihjas pärast Oberhofi MK-etappi, et kasutas konkurentide kallal alatut nippi. «Arvan, et olen praegu heas löögihoos. Kas norralased peaksid olümpial minu pärast muret tundma? Jah, ma arvan küll,» vahendas NRK rootslase sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles