VIDEO 13 miljonit vaatamist: maailm ahhetab kümme aastat tagasi Eestis tehtud imeviske üle

Postimees Sport
Copy
2012. aasta Eesti meistrivõistluste poolfinaali avamängus Kalev/Cramo kangelaseks kerkinud Armands Škele (paremal).
2012. aasta Eesti meistrivõistluste poolfinaali avamängus Kalev/Cramo kangelaseks kerkinud Armands Škele (paremal). Foto: Mihkel Maripuu

Maailmakuulus juutuuber Jimmy Donaldson ehk MrBeast avaldas möödunud nädalal oma YouTube'i kanalil reaktsioonivideo, kus võib näha ka killukest Eesti spordiajalugu.

Mõni päev tagasi postitatud videos näidatakse maailma kõige suuremaid õnneseeni.

Valikusse kuulub ka pea kümme aastat tagasi Kalevi spordihallis tehtud imevise, kui Kalev/Cramo tagamängija Armands Škele saatis Eesti meistriliiga poolfinaalis Rakvere Tarva vastu palli korvi poole väljaku pealt, olles ise seljaga korvi poole.

Korvpallist rääkiv lõik algab videos 6.58 minutil.

Läheme tagasi 23. aprilli 2012. Poolfinaalseeria avakohtumises oli Tarvasel võit käeulatuses. Järjekordne Kalevi rünnak oli liiva jooksmas – pall pidi juba auti lendama, kui lätlasest leegionär Škele sellele järele hüppas ja tagantkätt korvi poole saatis. Pall lendas korvi! Kalevi kaotusseis vähenes kolmepunktiliseks 74:77. Lõpuni jäi pisut rohkem kui kaks minutit ja selline korv võis olla murdemomendiks, kirjutas Postimees kümme aastat tagasi.

«Jalg oli joone peal, Halliko! Tunnista oma viga! Näed, küsi meeste käest, kes nägid, kui sa ise ei näinud!» Sellise sõnavalinguga kostitas Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber poolfinaali avakohtumise järel kohtunik Aare Hallikot, kuid kaugvise oli reeglipärane.

Kalev Cramo Youtube’i lehel on videot vaadatud 2,8 miljonit korda. 

Nüüd tõusis legendaarne vise taas päevakorda, kui 23-aastane juutuuber Donaldson selle avaldas. Tema YouTube'i kanalitel on üle 100 miljoni jälgija ning tema sotsiaalmeediakanalite koguväärtuseks on pea 20 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles