Venelannast maailmameister teenis dopingureeglite rikkumise eest võistuskeelu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aigul Garejeva (keskel) 2019. aasta maailmameistrivõistlustel.
Aigul Garejeva (keskel) 2019. aasta maailmameistrivõistlustel. Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano via www.imago-images.de/SCANPIX

2019. aastal juunioride rattasõidu MMil kuldmedali teeninud Aigul Garejeva teenis võistluskeelu, kuna jäi dopinguküttidele aasta jooksul kolmel korral kättesaamatuks.

Garejeva oli 2019. aastal Suurbritannias toimunud MMil senise karjääri parimas hoos. Talle riputati kaela kuldmedal naisjuunioride temposõidus. Möödunud aasta Venemaa meistrivõistlustel saavutas ta nii tempo- kui ka grupisõidus neljanda koha. Pärast seda pole noorsportlane enam võistustules olnud.

Dopingukütid proovisid venelannat eelmisel aastal koguni kolmel korral testida, ent neil ei õnnestunud sportlasega kontakti saada. Nõnda määrati talle ajutine võistluskeeld ning tal nõutakse hetkel selgitusi.

«Teeme ühe asja selgeks, et Aigul pole dopingut tarvitanud. Talle määrati võistluskeeld, ent seda sportlase hooletusest. Ta kuulatakse peagi üle ning seejärel tehakse järgmised otsused. Loodetavasti ei järgne talle pikk võistluskeeld,» lausus Venemaa rattakoondise pealik Irakli Abrahamjan, kes on enda sportlastele pidevalt meenutanud, et dopinguküttidega tuleb suhelda.

Olenemata võistluskeelust otsustas Venemaa koondis Garejevaga arvestada ka 2024. aasta olümpiamängudel. Tema võistluskeelu algusajaks määrati möödunud aasta 17. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles