Šveitsi tippklubiga käed löönud Mets: mul on hea meel, et üleminek teoks sai

Karl-Joosep Küngas
Copy
Karol Mets on Eesti koondises keskkaitsjana tegutsenud juba hulk aastaid.
Karol Mets on Eesti koondises keskkaitsjana tegutsenud juba hulk aastaid. Foto: Jonathan Moscrop

Eelmise kalendriaasta lõpus liikvele läinud sahinad said 7. jaanuaril ametliku kinnituse: Eesti jalgpallikoondise võtmemängija Karol Mets liitub Šveitsi kõrgliiga liidri FC Zürichiga. Mets on meeskonnakaaslastega esimeses treeninglaagris, kus lihvitakse vormi järgmiseks poolaastaks.

Türgis toimuvas treeninglaagris selgitas Mets meeskonna pressiteate vahendusel ka ülemineku tagamaid. Eestlane on ennast juba hästi sisse seadnud. «Otsisin karjääris uut väljakutset ning leidsin, et Zürich on õige koht, kuhu siirduda. Üleminek pakub mulle rahulolu ning olen otsuse üle väga rahul,» teatas Mets.

Eesti koondise keskkaitsja tõdes, et oluline oli lepingule allkirjad alla saada just enne Türgi treeninglaagrit. Nõnda saab Mets paremini meeskonda sisse sulanduda. «Saan mängijaid ja treenereid paremini tundma õppida,» kostis eestlane.

Šveitsi kõrgliigasse püüab Mets enda varasemad kogemused kaasa võtta ja need uue klubi eest tulemuseks realiseerida. «Iga liiga on mõistagi erinev ja see kehtib ka klubide kohta, mida olen esindanud. Eesmärgid on seatud erinevalt, ent kogemuse saan alati kaasa võtta. Loodetavasti aitab see siin meie eesmärkideni jõuda,» lausus Mets.

Särava ajalooga Zürichi klubi on Šveitsi meistriks kroonitud 12 korral. Ent viimane tiitel jääb 2009. aastasse. Pärast seda pole Baselile ja Berni Young Boysile keegi vastu saanud. Nüüd võib aga paradigma taas muutuda.

Liigahooaeg on põhimõtteliselt poole peal. Praegu edestab mullu kaheksandana lõpetanud Zürich liidrina üllatuslikult Young Boysi ja Baselit lausa kaheksa punktiga. Tõsi, viimastel on üks mäng vähem peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles