BLOGI ⟩ Kontaveit kaotas ülimalt tasavägise lahingu maailma neljandale reketile (2)

Postimees Sport
Copy
Barbora Krejcikova ja Anett Kontaveit.
Barbora Krejcikova ja Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 7.) kaotas Sydney Tennis Classic WTA-turniiri poolfinaalis tšehhitari Barbora Krejčíkovále (WTA 4.) 0:6, 6:4, 7:6 (12).

Kontaveit teenis avasetis küll 29 minutiga 6:0 võidu, kuid see ei tulnud talle nii lihtsalt, nagu seisu põhjal eeldada võiks. Eestlanna seisis silmitsi nelja murdepalliga, kuid suutis need kõik tõrjuda.

Kohe teise seti alguses jätkas Kontaveit head kaitsemängu, tõrjudes veel neli Krejčíková murdepalli. Mäng jätkus võrdselt, sest Krejčíková suutis võrreldes avasetiga oma servi parandada. Seetõttu ei teeninud Kontaveit ka teises setis ühtegi murdepalli.

Otsustav kolmas sett kujunes vaatemänguliseks. Krejčíková pääses 2:1 servimurdega juhtima, kuid kohe järgmises geimis Kontaveit viigistas. Kontaveidi 6:5 eduseisul teenis ta Krejčíková servi pealt kolm matšpalli, kuid paraku ei õnnestunud ühtegi punktiks lüüa ning mäng läks kiiresse lõppmängu.

Seal oli tõrjus Kontaveit neli matšpalli, kuid viiendat enam ei suutnud. Kontaveidil endal oli kiires lõppmängus neli võimalust kaks ja pool tundi kestnud matši lõpetamiseks.

Juba järgmisel nädalal alustab Kontaveit Austraalia lahtiste tenniseturniiri, kus kohtub avaringis tšehhitari Katerina Siniakovaga (WTA 48.).

Enne mängu:

Mängupäev algab Sydneys Eesti aja järgi kell 03.00, kui naiste paarismängu poolfinaalis kohtuvad hiinlannad Yifan Xu ja Zhaoxuan Yang sakslanna Vivian Heiseni ja ungarlanna Panna Udvardyga.

Krejčíková alistas veerandfinaalis prantslanna Caroline Garcia (WTA 75.) 6:0, 6:2. Too kohtumine kestis kõigest 68 minutit, lisaks on tšehhitar sel nädalal Sydneys pidanud Kontaveidist ühe mängu vähem, kuna pääses tänu asetusele otse teise ringi.

Krejčíkovága on Kontaveit varem kohtunud korra, seda eelmise aasta lõpus Guadalajaras toiminud WTA finaalturniiril, kus eestlannal erilisi probleeme ei tekkinud ning ta alistas vastase 6:3, 6:4.

Kontaveit ütles pressikonverentsil, et tollest novembrikuisest duellist aga suuri järeldusi teha ei saa. «See mäng oli nii hooaja lõpus ja teistes tingimustes, praegu on hooaeg aga algusfaasis. Kindlasti saab see olema raske kohtumine, kuna ta mängib hästi ning tal on all head võidud. Ootan seda siiski väga, sest esikümne mängijaga on alati hea mängida. Mul on lihtsalt hea meel, et mul sellised võimalused üldse tekivad ja saan selliseid häid matše.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles